20brunchpølsereller 10 alm. pølser, der deles på midten
Pynt
1æg
50gsesamfrø
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Gær røres ud i lunkent vand, hvorefter olivenolie og æg røres i.
Bland hvedemel og salt, og rør det i dejen. Hæld dejen ud på køkkenbordet, og ælt den godt igennem. Du kan også bruge en røremaskine.
Mængden af mel er vejledende, men det plejer at passe med 400 gram.
Lad nu dejen hvile tildækket i en time.
Ælt dejen let igennem, og del den i 20 lige stykker. Tril dem til aflange stænger, som snoes om pølserne. Læg dem på en bageplade med bagepapir, men hold lidt afstand, da pølsehorn vokser en del under bagningen. Brug eventuelt to bageplader.
Lad dem efterhæve i 30 minutter, hvorefter de pensles med sammenpisket æg og drysses med sesamfrø.
Bag de hjemmelavede pølsehorn i 200 grader forvarmet ovn, hvor de skal bages i cirka 15 minutter. Men hold øje med, så de ikke bliver for mørke.
Næringsindhold
Pølsehorn
Mængde pr. portion
Kalorier
157
% Daglig værdi*
Fedt
7
g
11
%
Mættet fedt
2
g
13
%
Transfedt
0.003
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
3
g
Kolesterol
29
mg
10
%
Natrium
329
mg
14
%
Kalium
83
mg
2
%
Kulhydrater
17
g
6
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
0.4
g
0
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
24
IU
0
%
Vitamin C
0.002
mg
0
%
Calcium
33
mg
3
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.