Du starter med at lave den gode marinade til grillet kyllingebryst. Blandt alle ingredienserne i en lille skål, og pisk det godt sammen med en ske eller gaffel.
Pisk det så længe at din marinade bliver ensartet - det tager 2-3 minutter og er ikke svært.
Fjern eventuelle urenheder fra de fire stykker kyllingebryst, og læg dem i en skål.
Hæld din hjemmelavede marinade over, og vend kødet godt rundt, så du får marinaden godt fordelt på kyllingekødet. Lad det stå og trække et kvarters tid.
Imens kan du tænde din gasgrill op, og jeg har her grillet kyllingebryst i en Weber Q3200 gasgrill. Men du kan selvfølgelig også bruge en almindelig kuglegrill. Eller stege dem på en pande ved jævn varme.
Du griller kyllingebryst ved direkte varme, og derfor skal du tænde begge brændere.
Varm gasgrillen godt igennem ved fuld styrke, og skru ned når den er oppe på 250 grader. Så kan du roligt sætte varmen ned til laveste blus.
Tag en skål med lidt olivenolie, dyp et stykke køkkenrulle i olien, og tør risten af.
Læg nu kyllingebryst på risten, og luk låget. Grilltiden er fem minutter på hver side - ialt 10 minutter. Grill kyllingebryst to minutter på hver side - hver gang med låget lukket.
Og vend så med et minuts mellemrum derefter indtil de samlet har fået fem minutter på hver side. Lad kødet hvile et par minutter før servering.
Næringsindhold
Grillet kyllingebryst med paprika marinade
Mængde pr. portion
Kalorier
150
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.