Kom let knuste kiks og hele mandler i en foodprocessor og kør til kiksene er knuste, men mandlerne behøver ikke at være fint malede (synes jeg ikke). Hæld det i en skål.
Tilsæt hakket chokolade og det smeltede smør, rør det sammen, så smørret er ligeligt fordelt i kikse-massen til din cheesecake.
Hæld blandingen i en let smurt springform og pres det godt sammen.
Kom mascarpone, 2 æg, 85 g sukker og korn af ½ stang vanilie ned i en blender og kør til det er en glat masse. Hæld det over kiksebunden og sæt i en forvarmet ovn (ikke varmluft) ved 190 grader i ca. 20 minutter, eller til massen er stivnet.
Tag den ud af ovnen og lad den køle en anelse af. Lad ovnen være tændt.
Bland creme fraiche med 60 g sukker og korn af ½ stang vanilie. Hæld det ud over kagen og stil den tilbage i ovnen i endnu 10 minutter.
Lad din strawberry cheescake køle lidt af, inden den sættes i køleskab i ca. 6-8 timer eller natten over.
Jordbærsauce
Kom jordbærrene i en gryde sammen med vand, vaniljekorn og den tomme ½ vaniljestang. Varm det langsomt op til det kommer i kog, tilsæt sukker (brug 75 g eller 100 g, alt efter hvor sødt det ønskes), og lidt citronsaft.
Lad det koge i ca. 5 minutter og smag til.
Pisk maizena ud i det varme vand og kom det i jordbærrene under omrøring, lad det koge igennem ½-1 minut. Fisk den halve stang vanilie op og lad det så køle af.
Når det er koldt, lægges det på den kolde cheesecake og så er den klar til servering.
Næringsindhold
Cheesecake
Mængde pr. portion
Kalorier
757
% Daglig værdi*
Fedt
53
g
82
%
Mættet fedt
29
g
181
%
Transfedt
0.4
g
Flerumættet fedt
3
g
Enkelumættet fedt
7
g
Kolesterol
120
mg
40
%
Natrium
318
mg
14
%
Kalium
207
mg
6
%
Kulhydrater
62
g
21
%
Kostfibre
3
g
13
%
Sukker
43
g
48
%
Protein
11
g
22
%
Vitamin A
1079
IU
22
%
Vitamin C
19
mg
23
%
Calcium
148
mg
15
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.