2forårsløgfintsnittet + lidt ekstra af den grønne del til pynt
salt og friskkværnet peber
5æg
5spsk.hvedemel
olivenolie
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Kom de små blomkålsbuketter i en gryde med letsaltet vand og bring dem i kog.
Lad dem koge i 1 minut, hæld vandet fra og lad blomkålen dryppe af.
Varm lidt olie op på en pande og sauter rødløg til det bliver blødt, men det skal ikke tage farver, rør i det af og til.
Tilsæt forårsløg og lad det sautere med i 1-1½ minut, det skal heller ikke tage farve.
Tilsæt til sidst hvidløg og lad det stege med, til det begynder at afgive duft, rør i det. Efter ca. ½ minuts tid, tages panden af varmen og det afkøles lidt.
Kom æggene i en skål og tilsæt salt, friskkværnet peber og hvedemel, pisk kraftigt.
Tilsæt blomkål og løg-blandingen og vend det hele godt sammen til en lækker dej til dine blomkålspandekager.
Varm lidt olie op på en pande og kom blomkålsblandingen på i klatter, jeg kunne have fire på min pande.
Sørg for at få lidt af den flydende æggemasse med til hver blomkålspandekage, det binder blomkålsbuketterne sammen og det er lettere at vende.
Steg dem 1-2 minutter, til de er gyldne og vend dem rundt.
Steg ligeledes på den anden side og læg dine bagte blomkålspandekager på et fad. Forsæt til al dejen er brugt.
Næringsindhold
Lækre blomkålspandekager
Mængde pr. portion
Kalorier
140
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.