½kg.bagekartoflerskrællet og skåret i mindre stykker
50gsmør
½dlmælk
salt og friskkværnet peber
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Bund
Pisk æg, fløde, salt og friskkværnet peber sammen i en stor skål.
Vend de groftrevne kartofler i og vend godt rundt, så de bliver dækket af ægge-/flødeblandingen.
Læg bagepapir på en bageplade og fordel kartoffelmassen på i en firkant der måler ca. 30 x 35 cm., den skal være ca. ½ cm. tyk. Tryk massen let sammen.
Sæt i en 200 grader varm ovn, til den er gyldenbrun, ca. 25-30 minutter.
Når den er bagt - og kølet lidt af - vendes den om på et stykke bagepapir, så den grove side vender nedad.
Persillepesto
Kom alle ingredienserne til din persillepesto i en blender/foodprocessor og kør til det er en glat masse, smag den til.
Kartoffelmos
Kog kartoflerne uden salt til de er godt møre. Mos dem og rør dem sammen med smør, mælk og pesto. Smag den til og den må endelig ikke blive for tynd.
Smør mosen på den let afkølede bund og glat den ud, så den er lige høj over det hele.
Rul nu forsigtigt din kartoffelroulade sammen som en roulade, fra den lange side - brug evt. bagepapiret til at hjælpe med at rulle den med.
Pak bagepapir - eller film - stramt om rouladen, så den holder sin form og lad den hvile for at sætte sig lidt (hertil kan den laves dagen før).
Inden din kartoffelroulade skal serveres, skæres den i ca. 3 cm. tykke skiver, som lægges på bageplade med bagepapir og varmes i ovnen ved 200 grader i ca. 10-15 minutter. Skiverne skal være gennemvarme og let gyldne.
Næringsindhold
Kartoffelroulade
Mængde pr. portion
Kalorier
154
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.