Opløs gær i lunkent vand. Tilsæt salt, olivenolie og durummel. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen.
Ælt dejen og tilsæt mel efter behov, til den er smidig og netop slipper fingrene.
Sæt dejen lunt, dæk den til og lad den hæve i 30 minutter.
Tomatsauce
Blend de flåede tomater sammen med hvidløg, til en jævn blanding.
Hæld det i en gryde og lad det koge op sammen med oregano, salt, friskkværnet peber og et nip sukker.
Lad det simre i 5 minutter og smag til.
Calzone pizza
Forvarm ovnen til 225 grader varmluft med 1-2 plader i.
Del dejen i 6-8 stykker (alt efter hvor store du ønsker pizza'erne).
Rul hvert stykke ud til en cirkel og flyt over på bagepapir.
Kom 1-2 skefulde tomatsauce på, men lad ca. 1-2 cm. ved kanten hele vejen rundt være fri.
Kom tynde skiver af champignon, skinkestrimler, oliven og revet ost på midten og fold dejen over så der dannes en halvmåne. Tryk kanterne rigtig godt sammen på de lukkede pizzaer.
Tag en varm plade ud af ovnen og flyt bagepapiret med calzone pizza over på (se note).
Sæt din lukkede pizzaer i ovnen og bag i ca. 10-12 minutter.
Næringsindhold
Calzone pizza
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.