Pisk rørsukker og æg sammen med en el-mikser, til det er hvidt og skummende.
Lad det smeltede smør køle lidt af.
Bland hvedemel med bagepulver og vaniljesukker, rør det i sammen med det smeltede, afkølede smør. Tilsæt hakkede valnødder, chokolade og de moste bananer blandet med limesaft.
Beklæd en lille bradepande på ca. 20 x 30 centimeter med bagepapir og hæld dejen i.
Bag di banankage med chokolade midt i ovnen i ca. 45 minutter, tjek med en tandstikker om den er gennembagt. Lad den køle af i formen.
Smelt de 2 slags chokolade hver for sig. Bred først den mørke chokolade ud over banankagen. Kom derefter den hvide chokolade på i klatter, og lav mønster med en tandstikker ved at trække den igennem klatterne.
Næringsindhold
Banankage med chokolade
Mængde pr. portion
Kalorier
676
% Daglig værdi*
Fedt
38
g
58
%
Mættet fedt
18
g
113
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
7
g
Enkelumættet fedt
9
g
Kolesterol
125
mg
42
%
Natrium
435
mg
19
%
Kalium
475
mg
14
%
Kulhydrater
78
g
26
%
Kostfibre
5
g
21
%
Sukker
43
g
48
%
Protein
11
g
22
%
Vitamin A
641
IU
13
%
Vitamin C
7
mg
8
%
Calcium
67
mg
7
%
Jern
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.