Sigt hvedemel og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt lakridspulver, tørrede tranebær og smør.
Findel smørret i blandingen med fingrene, indtil smørret ikke kan mærkes mere. Tilsæt rørsukker og æg og saml forsigtigt og hurtigt dejen med hænderne - ælt den endelig ikke.
Del dejen i to og tril hver del til en pølse med en diameter på størrelse med en 20 krone.
Pak dejrullerne ind i bagepapir og stil dem i køleskab eller i fryseren, til de er hårde - eller i hvert fald kolde.
Skær dejrullerne i 1 cm. tykke skiver og form dem evt. lidt mere runde, inden de sættes på bageplader med bagepapir.
Sæt dine småkager med lidt afstand til hinanden, de flyder nemlig lidt ud.
Bag dine småkager med lakrids ved 180 grader varmluft i ca. 8 minutter.
Tag dem ud og lad småkagerne køle lidt af på bagepladen, inden de flyttes over på bagerist, hvor de afkøles helt.
Næringsindhold
Småkager med lakrids
Mængde pr. portion
Kalorier
300
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.