Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Instruction Images
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Koldhævede grovboller
[the_ad id="1609"]
5
fra 1 bruger
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Brød
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
13
timer
t
Servings:
25
stk.
Ingredienser
▢
10
g
gær
▢
8
dl
vand
koldt
▢
1
spsk.
salt
▢
2
tsk.
rørsukker
eller alm. sukker
▢
200
g
solsikkekerner
eller hørfrø/græskarkerner
▢
200
g
fuldkornsdurummel
▢
200
g
havregryn
▢
300-350
g
hvedemel
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Vis fotos
Fotos fra
Opløs gær i det kolde vand.
Rør de øvrige ingredienser i med en (træ)ske, dejen skal være lind, så det er ikke sikkert at al hvedemelet skal bruges (prøv dig frem!).
Dæk skålen med film/stanniol og stil i køleskabet i mindst 12 timer til hævning. Du kan evt. lave dejen til de koldhævede grovboller aftenen før.
Næste dag tages dejen ud og sættes på bageplader med ved hjælp af to skeer.
Bag dine grovboller i en forvarmet ovn ved
225
°C
i ca. 20-25 minutter (hold øje med dem til sidst, så de ikke bliver brændte i bunden).
Næringsindhold
Koldhævede grovboller
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]