2spsk.mayonnaiseevt. Hellsmanns, der er god til kartoffelsalat
2-3tsk.sennep
Lidtkarrykan udelades
salt og friskkværnet peber
Desuden
100gærterkoges ca. 30 sekunder og køles af
1rødløghakkes fint
1bdt.purløghakkes
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Kartofler koges møre i saltet vand. Spar ikke på saltet. Typisk ca. 10 minutter, men det afhænger af størrelse, og om det er gamle eller nye kartofler du bruger til en dansk kartoffelsalt. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle helt af.
Dressing laves af creme fraiche. der røres godt sammen med mayonnaise, sennep, lidt karry, salt og friskkværnet peber. Karry kan undværes. Tip: Smag evt. også til med lidt sukker og citronsaft.
Gør ærter, rødløg og purløg klar.
De kogte og kolde kartofler skæres i passende stykker, der kommes i en skål.
Tilsæt dressing sammen med ærter, rødløg og lidt hakket purløg.
Vend kartoffelsalaten forsigtigt sammen, så dressingen er fordelt godt. Dansk kartoffelsalat pyntes med lidt purløg.
Næringsindhold
Dansk kartoffelsalat
Mængde pr. portion
Kalorier
160
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.