3røde peberfrugtergrillet, skindet pillet af og skåret i mindre stykker
Tomatsovs
1flaskeSugo della Casajeg køber det i SuperBrugsen, Coop's eget mærke
1løgfinthakket
3fedhvidløgknust og finthakket
oregano
timian
¼dlbalsamico
½tsk.sukker
salt og friskkværnet peber
1håndfuldbasilikumhakket
Ricotta-blanding
500gricotta
2æg
2håndfuld mozzarellarevet
1håndfuldparmesanrevet
salt og friskkværnet peber
Desuden
lasagnepladergerne fuldkorns
Lidt parmesan og lidt revet mozzarellarevet - og lidt revet mozzarella
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Tomatsovs
Sauter løg i lidt olivenolie i en gryde. Når de er blevet bløde - men uden de har taget farve - tilsættes hvidløg, timian og oregano. Lad det stege i ½ minuts tid. Hæld balsamico ved og lad det koge næsten helt ind.
Tilsæt sugo'en og sukkeret, skru ned for varmen og lad det stå og småsimre i ca. 30-45 minutter, til det tykner. Smag til. Tag det af varmen og tilsæt basilikummen, vend det godt rundt og så er sovsen klar.
Grøntsager
Halver peberfrugterne og fjern kernerne. Læg dem på en bageplade og sæt dem i ovnen ved 250 grader (varmluft). Sæt pladen øverst i ovnen og giv dem ca. ½ time eller til skindet bliver sort. Tag dem ud og kom dem i en skål eller en dyb tallerken. Læg film over og lad dem stå til de er afkølede. Fjern skindet og skær dem i mindre stykker.
Kom lidt groft salt på aubergineskiverne og læg dem i en sigte i ½ times tid. Børst saltet af og læg dem på et par lag køkkenrulle. Læg et par lag køkkenrulle (eller et rent viskestykke) ovenpå og pres ned med hænderne, så væden presses ud af dem.
Dryp lidt olivenolie over og vend dem rundt, så olivenolien fordeles på dem - endelig ikke for meget - for de suger det bare. Grill dem på en grillpande, til de får striber og drys med salt og friskkværnet peber.
Grill derefter squashskiverne og krydr dem med salt og friskkværnet peber.
Kom lidt olie på en pande og svits champignon, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt hvidløg og lad dem stege med i 1 minuts tid, under omrøring. Tilsæt den godt afdryppede spinat og vend det hele godt sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Ricotta-blanding
Vend alle ingredienserne sammen og krydr med salt og friskkværnet peber.
Samling af grøntsagslasagne
Smør en lille bradepande eller et ovnfast fad med lidt olie. Kom lidt tomatsovs i bunden og så et lag lasagneplader. Så lidt af ricottablandingen, aubergine, ricotta, lasagneplader, tomatsovs, peberfrugter, ricotta, lasagneplader, tomatsovs, spinat-blandingen, ricotta, lasagneplader, tomatsovs og squash.
Slut af med det sidste af ricottablandingen, drys med lidt parmesan blandet med mozzarella øverst på din kødfrie grøntsagslasagne.
Tag 2 store stykker stanniol, gerne dobbeltlag og pak det om fadet som et "telt", det må ikke røre ostelaget. Det kan godt være lidt besværligt, hvis du har en person der kan hjælpe dig, så er det nemmere. Hertil kan retten forberedes.
Forvarm ovnen til 175 grader (varmluft) og sæt det i ovnen i 40 minutter. Fjern stanniol og giv det yderligere 5-7 minutter til osten bliver gylden.