Lidtrørsukkertil at drysse creme brulee inden de karameliseres
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Kom de to slags fløde og vanljekorn i en gryde og lad det varme op, til kogepunktet.
Lad det småkoge lidt, så vaniljesmagen rigtig bliver fordelt i fløden.
Pisk æg og sukker rigtig godt sammen til det bliver hvidt, skummende og tykt, med en el-mikser.
Hæld langsomt den varme fløde i, mens der hele tiden piskes rundt til du opnår en glat creme.
Fordel vaniljecremen i små ramakiner (se note), fyld dem op, for cremen "svinder" når den bages. Og dermed bliver den færdige creme brulee altså mindre.
Sæt ramakinerne i en bradepande/ovnfast fad og hæld vand ved.
Sæt i ovnen ved 150 grader i 30 minutter. Mærk efter med en finger om cremen er blevet lidt fast og ikke længere helt flydende, ellers bag lidt længere - fem minutter ad gangen - tjek hele tiden konstensen så dine creme brulee ikke får for meget.
Lad dem køle lidt af på køkkenbordet og sæt dem så på køl i mindst to timer, til de er faste og helt kolde.
Lige inden servering drysses de med ca. 1-1½ tsk. rørsukker og så karameliseres sukkeret med gasbrænder.
Næringsindhold
Creme brulee
Mængde pr. portion
Kalorier
300
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.