Varm olivenolie op ved middelvarme og tilsæt løg og hvidløg, lad det sautere i ca. 10 minutter, uden at det tager farve.
Tilsæt tomater, tomatpure (mosede tomater på flaske), eddike, sukker og lidt chili. Der kan også kommes lidt paprika ved.
Rør det hele sammen og lad ketchuppen simre uden låg i ca. 45-60 minutter, til det har en passende konsistens.
Blend nu din hjemmelavede tomatketchup grundigt - gerne med en stavblender ned i gryden - til det er helt glat. Der skal ikke være klumper i en ketchup!
Smag den lækre ketchup til med eddike, sukker, salt og friskkværnet peber.
Dem færdige tomatketchup hældes på skoldede flasker/glas.
Næringsindhold
Hjemmelavet tomatketchup
Mængde pr. portion
Kalorier
100
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.