10stykkerbaconskåret i ca. 1 cm tykke skiver fra et helt stykke
1tomatstor bøftomat, skåret i både
⅓stykkeagurkskåret i skiver
purløgklippet
sennepgod og stærk sennep
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 175 °C grader (varmluft).
Slå æggene ud i en skål, tilsæt mælk, salt og friskkværnet peber og pisk det godt sammen. Tilsæt bagepulver og pisk godt.
Kom æggeblandingen i en støbejernspande (eller en anden pande der kan tåle at gå i ovnen, evt. en bradepande).
Sæt din æggekage i ovnen og bag den i ca. 18-20 minutter. Klik her for at tænde minutur med korrekt tid.
Imens lægges baconskiverne på en kold pande og der skrues op for varmen, steg skiverne til de er sprøde og gyldne. Tag dem af og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Når din æggekage i ovn er stivnet, høj og gylden - tages den ud. Pynt med bacon, tomater, agurk og purløg.
Næringsindhold
Æggekage i ovn med bacon og tomat
Mængde pr. portion
Kalorier
283
% Daglig værdi*
Fedt
22
g
34
%
Mættet fedt
7
g
44
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
4
g
Enkelumættet fedt
9
g
Kolesterol
351
mg
117
%
Natrium
1350
mg
59
%
Kalium
358
mg
10
%
Kulhydrater
4
g
1
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
3
g
3
%
Protein
16
g
32
%
Vitamin A
1016
IU
20
%
Vitamin C
8
mg
10
%
Calcium
91
mg
9
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.