2pakkerSavoiadi kiskogså kaldet "Ladyfingers", jeg brugte 3 enkelt lag
6pasteuriserede æggeblommer
120gflormelis
2tsk.vaniljesukker
2½dlpiskefløde
3æggehviderevt. pasteuriserede
2bægremascarponesvarende til 500 gram
2dlkaffestærk
Kahlúaeller anden likør - elks. Marsala, Galliano etc.
kakaousødet, sigtet
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Æggeblommer piske godt med flormelis og vaniljesukker, til det bliver en tyk "æggesnaps". Pisk god med en el-mikser, så sukkeret er godt opløst!
Pisk æggehviderne helt stive og pisk også fløden stiv.
Bland mascarpone med æggesnapsen (her brugte jeg el-mikser på LAVESTE hastighed), til det er godt blandet uden klumper.
Vend fløden i med en dejskraber med lette tag og vend også de stiftpiskede æggehvider i.
Hæld kaffen i en dyb tallerken og dyp hurtigt ladyfingers i, en efter en og læg dem i et halvdybt firkantet fad - tæt ved siden af hinanden. Dyp dem hurtigt i kaffen så de ikke suger for meget væde, men alligevel får lidt kaffesmag. Jeg syntes at det var hurtigst og nemmest at gøre, hvis kaffen var i en dyb tallerken.
Dryp lidt likør over og fordel et lag af mascarpone-blandingen.
Læg igen et lag Ladyfingers hurtig dyppet i kaffe og dryppet med likør, slut din tiramisu af med et lag mascapone-blanding.
Glat det ud og stil det i køleskab i ca. 6 timer. Kan også stå natten over.
Drys din tiramisu med usødet kakao inden servering.
Næringsindhold
Hjemmelavet tiramisu
Mængde pr. portion
Kalorier
300
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.