Rids sværen på din ribbenssteg ned gennem fedtlaget.
Gnid groft salt godt ned mellem sværen, det er det der er med til at gøre den sprød.
Kom løg, lidt rosmarin og hvidløg i bunden af et ovnfast fad.
Hæld vand ved og kom ribbensstegen i.
Hvis sværen ikke er helt vandret (hvilket også er med til at gøre sværen sprød) så lav nogle kugler af stanniol og læg stegen på dem.
Fordel også lidt rosmarin i sværen og krydr med friskkværnet peber.
Sæt i en 100 grader varm ovn (varmluft) i 6-7 timer. Sørg for at der er vand ved stegen hele tiden når du laver langtidsstegt ribbensteg.
Skru op for varmen i den sidst kvarters tid, til 230 grader. Hvis sværen stadig ikke er sprød, så giv den lidt grill, men hold øje med den for den kan hurtig blive sort.
Næringsindhold
Langtidsstegt ribbensteg
Mængde pr. portion
Kalorier
170
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.