Smuldr gæren i en skål og hæld det lunkne mælk i, rør gæren ud i det.
Pisk æggene i og tilsæt sukker, salt og hvedemel.
Ælt det hele sammen, tilsæt til sidst smørret og ælt dejen, til den bliver glat og smidig. Hvis der bruges en røremaskinke, skal dejen æltes, til den slipper skålens kanter.
Dæk dejen til og lad den hvile i ½ time.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den passer til ovnens bradepande. Så får du en god og stor brunsviger.
Pensl bradepanden med lidt smeltet smør og løft dejen over i den.
Lav fordybninger i dejen med fingrene, de skal være over det hele, så de kan opfange remoncen.
Remonce til brunsviger
Rør marcipan og brun farin sammen (jeg brugte en el-mikser), til der ikke er nogen klumper.
Rør det bløde smør i massen og tilsæt så sirup og kanel.
Smør remoncen ud over hele dejen med en kniv og drys tilsidst med lidt brun farin over remoncen.
Dæk din brunsviger til og lad den hæve et lunt sted, til den næsten når op til bradepandens kant, det tager ca. 1 time.
Bag din brunsviger ved 200 grader i 18-20 minutter. Du skal bruge alm. over- og undervarme - altså ikke varmluft.
Næringsindhold
Brunsviger med snask
Mængde pr. portion
Kalorier
830
% Daglig værdi*
Fedt
34
g
52
%
Mættet fedt
19
g
119
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
10
g
Kolesterol
112
mg
37
%
Natrium
657
mg
29
%
Kalium
296
mg
8
%
Kulhydrater
120
g
40
%
Kostfibre
4
g
17
%
Sukker
43
g
48
%
Protein
14
g
28
%
Vitamin A
987
IU
20
%
Vitamin C
0.1
mg
0
%
Calcium
143
mg
14
%
Jern
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.