Go Back
Udskriv
Recipe Image
Equipment
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
[the_ad id="1609"] [the_ad id="4935"]
Kartoffelmos
[the_ad id="1609"]
4.86
fra
7
brugere
Opskrift:
Newyorker By Heart
Print
Pin
Add to Collection
Go to Collections
Ret:
Tilbehør
Køkken:
Dansk
Samlet tid:
35
minutter
min
Servings:
4
personer
Ingredienser
▢
1,2
kg
kartofler
skrælles
▢
1-2
dl
mælk
▢
75
g
smør
▢
salt og friskkværnet peber
Undgå sort skærm
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Kog kartoflerne i vand - jeg gør det uden salt - til de er godt møre.
Lige inden kartoflerne er nok, lunes mælken og smørret smeltes i det.
Hæld vandet fra og lad dem lige dampe lidt tørre over det, endnu varme, blus.
Mos kartofler groft med en gaffel og brug så evt. en el-mikser på laveste hastighed til din kartoffelmos.
Hæld smør-/mælkeblandingen i lidt efter lidt, til ønsket konsistens og smag til med salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Kartoffelmos
Mængde pr. portion
Kalorier
380
% Daglig værdi*
Fedt
16
g
25
%
Mættet fedt
10
g
63
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
4
g
Kolesterol
43
mg
14
%
Natrium
729
mg
32
%
Kalium
1305
mg
37
%
Kulhydrater
54
g
18
%
Kostfibre
7
g
29
%
Sukker
4
g
4
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
515
IU
10
%
Vitamin C
59
mg
72
%
Calcium
72
mg
7
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
[the_ad id="1611"]