italiensk krydderitørret timian, basilikum og oregano
2dåserhakkede tomater
2tsk.tomatpurekoncentreret
1nipsukker
1terningoksebouillon
salt og friskkværnet peberfriskkværnet peber
olivenolie
Bechamelsauce
2spsk.smør
3spsk.hvedemelstore
¾ litersødmælk
½posemozzarellarevet
muskatnødrevet
salt og friskkværnet peber
Desuden
1håndfuldmozzarellarevet
lasagneplader
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Varm olie op i en stor gryde og sauter løg ved middel varme, til de blive bløde. Tilsæt gulerødder og bladselleri, lad dem sautere med i et par minutter, krydr med salt og friskkværnet peber.
Tilsæt hakket kød og lad det svitse, til det tager farve. Tilsæt champignon og lad det stege med, til den væde de afgiver er kogt ind.
Tilsæt rød peberfrugt, hvidløg og squash - svits i er par minutter. Drys med italiensk krydderi (eller tørrede krydderurter) og krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld hakkede tomater med væde ved, sammen med et nip sukker, bouillon og tomatpure.
Lad de n lækre kødsauce simre uden låg i ca. 20-30 minutter, smag det til.
Bechamelsauce
Smelt smørret, drys melet i og pisk det sammen, til der dannes en smørbolle. Hæld mælk i lidt ad gangen, lad det tykne mellem hver gang, til det har ønsket konsistens.
Lad det småkoge godt igennem i ca. 5-7 minutter, ved ikke alt for høj varme og under piskning, så melsmagen koger ud. Smag til med salt, friskkværnet peber og friskrevet muskatnød. Kom ost i og lad det varme med, til osten er smeltet.
Samling af lasagne
Smør et stort + et lille fad let med lidt olie. Kom en lille bitte smule kødsovs og lidt af bechamelsaucen i bunden og bred det ud.
Læg så lag af skiftevis lasagneplader, kødsovs og bechamelsauce indtil det hele er brug, slut af med bechamelsauce på begge fade.
Det lille fad kan nu pakkes ind og sættes i fryseren, så er der en nem omgang aftensmad en dag, som bare skal sættes i ovnen.
Det andet fad sættes i ovne ved 175 °C i ca. 35 minutter. Klik her og sæt minutur med tid i ovn.
Tag ud og drys med en håndfuld revet ost - kan udelades, men jeg kan godt lide det - og sættes tilbage i ovnen i endnu ca. 10 minutter, til osten er gylden.
Næringsindhold
Lasagne
Mængde pr. portion
Kalorier
586
% Daglig værdi*
Fedt
23
g
35
%
Mættet fedt
9
g
56
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
9
g
Kolesterol
63
mg
21
%
Natrium
884
mg
38
%
Kalium
1104
mg
32
%
Kulhydrater
70
g
23
%
Kostfibre
6
g
25
%
Sukker
13
g
14
%
Protein
25
g
50
%
Vitamin A
10999
IU
220
%
Vitamin C
42
mg
51
%
Calcium
222
mg
22
%
Jern
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.