Her får du en skøn opskrift på tomatsuppe med bagte tomater, mascarpone og basilikumolie. En himmelsk god og nem suppe med tomater.
Tomatsuppe er altid et hit, og her er en særlig lækker udgave, der laves med bagte tomater.
Du skal også bruge lidt mascarpone, og tomatsuppen serveres med en både flot og velsmagende basilikumolie.
Opskriften er beregnet til fire personer, men mængden er til den lille side, så lav lidt mere hvis du skal bruge tomatsuppen som hovedret.
Opskrift på tomatsuppe

Ingredienser
- 1 bakke tomater gerne San Marzano, halveret
- 1 bakke cocktailtomater på stilk, skåret i kvarter
- 5 kvist timian
- 3 fed hvidløg med skal, knust
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. rørsukker
- 1 spsk. balsamico
- flagesalt
- 2 gulerødder skåret i meget små tern
- 1 rødløg finthakket
- 1 rød peberfrugt skåret i meget små tern
- urtesalt fra Herbamare
- Tomatkrydderi fra Camilla Plum eller brug hvad du har, f. eks. lidt chili
- ½ spsk. urtebouillon jeg sværger til Herbamare, men brug hvad du har lyst til
- 7 dl vand
- 2 spsk. mascarpone
- 2 håndfulde suppehorn
Basilikumolie
- 1 håndfuld basilikum blade
- ¾ dl olivenolie
Fremgangsmåde
- Kom tomater, olie, sukker, timian, hvidløg, salt og balsamico i et ovnfast fad. Vend det godt rundt og sæt i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ½ time. Tag ud og fjern timiankviste og hvidløgsskallerne.
- Varm lidt olie op i en gryde og steg rødløg ved middelvarme til de begynder at karamellisere, tilsæt gulerødder og peberfrugt og lad det stege med i et par minutter. Rør i det af og til. Krydr med urtesalt og tomatkrydderi.
- Hæld de bagte tomater med væde ned i og lad det simre i et par minutter.
- Tilsæt vand og bouillon, bring i kog, læg låg på og lad din tomatsuppe småkoge i ½ times tid.
- Tilsæt mascarpone og blend med en stavblender, til det bliver en glat tomatsuppe - eller så glat som du nu ønsker den.
- Sæt den tilbage på varmen, kom suppehorn i og lad det småkoge i ca. 5 minutter. Smag suppen til.
- Blend basilikum og olie sammen med en stavblender. Server tomatsuppen med basilikumolie og brød.
Noter
Du kan krydre din tomatsuppe med helt hvad du har lyst til, kun fantasien sætter grænsen. Faktisk behøves der ikke så meget krydderi, for det smager dejligt i sig selv.
Brugerne skriver om retten:
Jeg var heldig at købe en hel kasse lækre dadeltomater for 50 kr., så jeg fik brug for en god opskrift på tomatsuppe, og valget faldt på din. Jeg bagte ekstra mange og tog nogle til tilbehør til et par koteletter. Dét smagte utroligt godt og det gør den færdige suppe også….mums og tak?. KH Jette.
Kom med din kommentar