• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Newyorker By Heart
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
search icon
Homepage link
  • Opskrifter
  • Mad
  • Aftensmad
  • Kager
  • Brød
×
Forside » Supper » Tomatsuppe med bagte tomater og mascarpone
hjemmelavet tomatsuppe med bagte tomater
Hjemmelavet tomatsuppe med bagte tomater, mascarpone og basilikumolie, og den smager virkelig godt. Foto: Newyorkerbyheart.dk.

Tomatsuppe med bagte tomater og mascarpone

Opdateret: 10. apr 2022 · Udgivet: 31. mar 2022 af Newyorker By Heart · Skriv kommentar

Del gerne opskriften:
Facebook4PinterestMessengerEmailPrintSMS
4
SHARES
Gå til opskrift

Her får du en skøn opskrift på tomatsuppe med bagte tomater, mascarpone og basilikumolie. En himmelsk god og nem suppe med tomater.

Tomatsuppe er altid et hit, og her er en særlig lækker udgave, der laves med bagte tomater.

Du skal også bruge lidt mascarpone, og tomatsuppen serveres med en både flot og velsmagende basilikumolie.

Opskriften er beregnet til fire personer, men mængden er til den lille side, så lav lidt mere hvis du skal bruge tomatsuppen som hovedret.

Opskrift på tomatsuppe

hjemmelavet tomatsuppe med bagte tomater

Den bedste tomatsuppe

5 fra 3 brugere
Print Pin
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Tid: 1 time t 15 minutter min
Servings: 4 personer

Ingredienser

  • 1 bakke tomater gerne San Marzano, halveret
  • 1 bakke cocktailtomater på stilk, skåret i kvarter
  • 5 kvist timian
  • 3 fed hvidløg med skal, knust
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. rørsukker
  • 1 spsk. balsamico
  • flagesalt
  • 2 gulerødder skåret i meget små tern
  • 1 rødløg finthakket
  • 1 rød peberfrugt skåret i meget små tern
  • urtesalt fra Herbamare
  • Tomatkrydderi fra Camilla Plum eller brug hvad du har, f. eks. lidt chili
  • ½ spsk. urtebouillon jeg sværger til Herbamare, men brug hvad du har lyst til
  • 7 dl vand
  • 2 spsk. mascarpone
  • 2 håndfulde suppehorn

Basilikumolie

  • 1 håndfuld basilikum blade
  • ¾ dl olivenolie
Undgå sort skærm

Fremgangsmåde 

  • Kom tomater, olie, sukker, timian, hvidløg, salt og balsamico i et ovnfast fad. Vend det godt rundt og sæt i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ½ time. Tag ud og fjern timiankviste og hvidløgsskallerne.
  • Varm lidt olie op i en gryde og steg rødløg ved middelvarme til de begynder at karamellisere, tilsæt gulerødder og peberfrugt og lad det stege med i et par minutter. Rør i det af og til. Krydr med urtesalt og tomatkrydderi.
  • Hæld de bagte tomater med væde ned i og lad det simre i et par minutter.
  • Tilsæt vand og bouillon, bring i kog, læg låg på og lad din tomatsuppe småkoge i ½ times tid.
  • Tilsæt mascarpone og blend med en stavblender, til det bliver en glat tomatsuppe - eller så glat som du nu ønsker den.
  • Sæt den tilbage på varmen, kom suppehorn i og lad det småkoge i ca. 5 minutter. Smag suppen til.
  • Blend basilikum og olie sammen med en stavblender. Server tomatsuppen med basilikumolie og brød.

Noter

Du kan krydre din tomatsuppe med helt hvad du har lyst til, kun fantasien sætter grænsen. Faktisk behøves der ikke så meget krydderi, for det smager dejligt i sig selv.

Brugerne skriver om retten:

Jeg var heldig at købe en hel kasse lækre dadeltomater for 50 kr., så jeg fik brug for en god opskrift på tomatsuppe, og valget faldt på din. Jeg bagte ekstra mange og tog nogle til tilbehør til et par koteletter. Dét smagte utroligt godt og det gør den færdige suppe også….mums og tak?. KH Jette.

Se disse opskrifter:

  • Ungarsk kartoffelsuppe med paprika
  • Jordskokkesuppe - lækker og cremet
  • Spicy kyllingesuppe med mango topping
  • Suppe med tomater og champignon
  • Sellerisuppe - nem opskrift på suppe med knoldselleri
  • Kogning af hvide asparges - guide til tilberedning

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Kom med din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Se flere opskrifter

billede med ovnbagte andelår

Ovnbagte andelår der er super møre

Spicy kyllingesuppe med mangotopping

Spicy kyllingesuppe med mango topping

et billede til opskrifter med bacon

Opskrifter med bacon - lækre baconretter

kartoffelsalat med kylling, bacon og karrydressing

Kartoffelsalat med kylling, bacon og karrydressing

rodfrugtmos

Rodfrugtmos - opskrift på rustik mos med rodfrugter

billede med hjemmelavede tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

billede med kransekage

Opskrift på hjemmelavet kransekage

billede med græsk kylling a la souvlaki

Græsk kylling a la souvlaki med salat og tortillas

billede til forloren hare med vildtsovs

Forloren hare

billede med bagt blomkålssalat

Bagt blomkålssalat med lækker dressing

billede med svinemørbrad med estragon- og flødesauce

Svinemørbrad med estragon- og flødesauce

billede med Italienske wraps med skinke og mozzarella

Italienske wraps med skinke og mozzarella

billede med rub til kød

Hjemmelavet rub til svinekoteletter og andet kød

billede til kylling i stegepose

Kylling i stegepose med citron og rosmarin

marineret cuvettesteg

Marineret cuvettesteg med hvidløg og rosmarin

Footer

Om New Yorker By Heart

New Yorker By Heart udgives af Moderne Medier ApS.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.

Kontakt

Har du spørgsmål eller ønsker til opskrifter?
Du kan skrive til os på hej@newyorkerbyheart.dk.

Læs mere om New Yorker By Heart her

Rettigheder

Kopiering fra New Yorker By Heart må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på New Yorker By Heart.

Copyright © 2022 Moderne Medier ApS.

Bedøm opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required