Start med at skrælle de hvide asparges. Skræl fra lige under hovedet og derefter ned mod roden, og det ervigtigt at få skrællet dem grundigt, så de ikke trevler ved servering.
Når aspargesene er skrællet, brækkes rodstykket af og kasseres. eller brug til at koge en aspargesfond.
Kog en gryde med lidt vand op, og tilsæt lidt salt.
Kom de skrællede hvide asparges i vandet, og lad dem nu koge i tre minutter. Klik her og brug det smarte minutur på Newyorkerbyheart.dk.
Hæld så koldt vand i gryden, og lad det stå i et minut.
Tag de kogte asparges op og nu er de klar til servering.
Næringsindhold
Kogning af hvide asparges
Mængde pr. portion
Kalorier
20
% Daglig værdi*
Fedt
0.1
g
0
%
Mættet fedt
0.04
g
0
%
Flerumættet fedt
0.1
g
Natrium
586
mg
25
%
Kalium
202
mg
6
%
Kulhydrater
4
g
1
%
Kostfibre
2
g
8
%
Sukker
2
g
2
%
Protein
2
g
4
%
Vitamin A
756
IU
15
%
Vitamin C
6
mg
7
%
Calcium
26
mg
3
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.