600gtomateren blanding af gode, aromatiske blommetomater og cherrytomater
1bdt.persillefinthakket
1citronsaft og skal af 1 citron
50gparmesanrevet parmesanost
olivenolie
smør
4spsk.rasp
6fedhvidløgmeget finthakket
4-5spsk.olivenolie
salt og friskkværnet peber
Rødvins-/flødesauce
½flaskerødvin
1fedhvidløgpresset
½terningoksebouillonaf god kvalitet
2½dlpiskeflødeeller madlavningsfløde
Lidtsukkerefter smag
madkulør
Lidtmajsstivelse
salt og friskkværnet peber
Rosenkålssalat
1poserosenkålca. 300 g
1bægerfeta
soltørrede tranebær
pinjekernerristede
græskarkernerristede
Dressing
citronsaft
rapsoliekoldpresset
Lidthonningflydende
1fedhvidløgpresset
salt og friskkværnet peber
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Italiensk lammesteg
Riv skallen af citronen og pres så citronsaft ud over den udbenede lammekølle, sørg for at gnide det godt ind i over det hele.
Halver kartoflerne hvis de er meget små, eller skær dem i ca. ½ cm. tykke skiver. Halver cherrytomater og skær blommetomater i tykke skiver.
Finthakket persille og hvidløg blandes med rasp og citronskal, krydr med salt og friskkværnet peber. Tag ca. ⅔ fra og rør det med 4-5 spsk. olivenolie til en tyk pasta. Den sidste ⅓ blandes med parmesan, lidt salt og friskkværnet peber og stilles til side.
Forvarm ovnen til 175 grader. Pensl en bradepande med olivenolie og læg først et lag kartofler, krydr med salt og friskkværnet peber. Så et lag tomater (de behøver ikke at ligge tæt, bare de er ligeligt fordelt), forsæt indtil kartofler og tomater er brugt - HUSK: at krydre HVERT lag med salt og friskkværnet peber.
Krydr din lammekølle med salt og friskkværnet peber over det hele og gnid så persille-pastaen godt ind på alle sider. Så er det en rigtig italiensk lammesteg.
Læg stegen øverst på kartoffelskiverne og sæt den i ovnen i ca. 1½-2 timer (alt efter hvor tyk stegen er og hvordan den ønskes stegt). Efter ca. 1 times tid, lægges et par klatter smør på stegen, så den ikke bliver alt for tør ovenpå.
Ca. 15 minutter FØR den italienske lammesteg er færdigstegt, hæves temperaturen til 225 grader. Den gemte persilleblanding (den med parmesan osten) drysses over lammesteg og kartofler, dryp lidt olivenolie over og sæt i ovnen igen i de sidste 15 minutter, så den kan blive gratineret og sprød.
Tag ud og lad stegen hvile i ca. 10-15 minutter inden lammestegen skæres i skiver, som lægger ovenpå kartoffelfadet.
Rødvinssauce med fløde
Hæld rødvinen i en lille gryde og lad den koge ind (UDEN låg) til det halve. Hæld fløde i og smuldr bouillontern i, skru lidt ned og lad den småsimre lidt. Krydr med salt, friskkværnet peber og presset hvidløg.
Smag på den for at fornemme om den skal have sukker (det er tit nødvendigt), tjek også om den skal have mere salt og friskkværnet peber. Jævn den hvis det ønskes og tilsæt madkulør til ønsket farve opnåes til din rødvinssauce med fløde.
Rosenkålssalat
Skær stokken af de skyllede rosenkål og pil så bladene af en for en, kom dem i en skål. Det er altså kun bladene du bruger i denne rosenkålssalat.
Vend bladene med en lille håndfuld tranebær, lidt ristede pinjekerner, feta i tern (afdryppet) og græskarkerner.
Dressing
Kom citronsaft, koldpresset olie (ca. i forholdet 1:3), hvidløg, lidt flydende honning, salt og friskkværnet peber i et lille glas eller lign. og ryst det hele sammen. Dryp det over din rosenkålssalat lige inden servering og vend rundt.
Næringsindhold
Italiensk lammesteg
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.