Lidtrodfrugtergerne også porre/pastinak/selleri - eller hvad der lige haves
peberkornhele sorte peberkorn
vand
2dåseraspargessnitterhvide asparges
1bdt.grønne asparges
Lidtflødekan udelades
smørbolleaf lige dele margarine/smør og mel
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Skyl kyllingen indvendigt og fjern evt. de poser, der måske ligger indeni med indmad.
Tag en stor gryde og varm lidt olie op. Svits hurtigt evt. indmad og de groftskårne grønsager. Lad også lige kyllingen brune lidt og kom så laurbærblad, lidt salt, hele peberkorn og frisk timian ved.
Hæld vand på så kyllingen lige er dækket og lad det simre i et par timer, skum overfladen nogle gange for urenheder. Når det har stået et par timer, så tage kyllingen op og lad den køle lidt af, inden kødet pilles af skroget (kan bruges til salater, puttes i den færdige aspargessuppe eller til tartelet-fyld osv.).
Sigt suppen gennem et klæde og hæld det tilbage i gryden. Skum overskydende fedt af, enten med det sammen - eller lad det køle af i køleskab og så er fedtet lige til at tage af (bliver helt hvidt og lægger sig ovenpå!!).
Hæld aspargessnitter til afdrypning - gem væden.
Kog suppen op igen, uden låg, så den koger lidt ind. Tilsæt aspargesvandet.
Lav en smørbolle i en lille gryde af lige dele margarine/smør og mel, rør det sammen til den rimelig fast klump. Læg den ned i den kogende suppe og lad den ligge et par minutter, pisk så grundigt så den opløses helt og der ingen klumper er.
Lad suppen småkoge lidt, så melsmagen koges ud, smag den til med salt og hvid peber.
Knæk det nederste seje rodstykke af de friske grønne asparges og kasser dem. Skær de grønne aspargesi mindre stykker.
Tilsæt aspargesstykkerne til suppen, og varm den lige igennem i suppen i et par minutters tid sammen med de hvide aspargessnitter.
Tilsæt evt. lidt fløde i din asparegssuppe inden servering, for lige at runde den af og server med flute.
Næringsindhold
Aspargessuppe
Mængde pr. portion
Kalorier
110
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.