400gkartoflerskrællet og skåret i ca. ½ cm. tykke skiver
olivenolie
salt og friskkværnet peber
2smårødløgskåret i tynde både
¾squashskåret i tern på samme tykkelse som kartoflerne
Lidtgræsk krydderfra Santa Maria eller lignende
2svinekotelettermed ben, gerne tykke
dijonsennepblandet med lidt grovkornet sennep
tomateri skiver
ostrevet, efter ønske
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Dup kartoffelskiverne tørre og kom dem i et ovnfast fad sammen med rødløg, som er så stort, så det kan ligge i et ens, tyndt lag.
Krydr med salt, friskkværnet peber og græsk krydderiblanding. Eller brug lidt timian.
Dryp med lidt olivenolie, vend det hele godt ud og spred det ud.
Sæt i en 225 grader varm ovn i 15 minutter. Det er bunden til de gratinerede svinekoteletter.
Tilsæt squash, vend godt rundt og giv det ca. 5 minutter mere.
Varm lidt olie på en pande og brun koteletterne ca. 2 minutter på hver side, krydr med salt og friskkværnet peber.
Tag dem af panden og smør dem på oversiden med et lag sennep Giv dem gerne et godt lag sennep. Læg dem oveni kartoffelfadet.
Læg skiver af tomat ovenpå koteletterne og drys med ost.
Sæt i ovnen igen i ca. 10-15 minutter, alt efter hvor tykke koteletterne er, men giv endelig ikke de gratinerede koteletter for meget, for så er svinekød altså ikke særlig festligt.
Næringsindhold
Gratinerede svinekoteletter
Mængde pr. portion
Kalorier
180
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.