1bdt.basilikum(gem lidt til servering), skåret i strimler
grana padanoden hårde kant af et stykke grana padano, kan undlades
salt og friskkværnet peber
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Bland hakket oksekød, æg, rasp, hvidløg, krydderurter, salt og friskkværnet peber sammen til en fars.
Form til små kødboller og læg dem i et ovnfast fad.
Dryp olivenolie over og sæt i ovnen i 10 minutter.
Varm lidt olivenolie op i en gryde og sauter løgene til de bliver klare, men UDEN at de tager farve.
Tilsæt hvidløg og lad dem sautere med i ½ minuts tid, igen uden at de tager farve. Tilsæt balsamico og steg i et par minutter.
Tilsæt tomatpure, rør godt rundt og lad det stege med i ½ minuts tid.
Hæld tomat passata ved sammen med sukker, halvdelen af basilikum, tabasco, ostekanten, salt og friskkværnet peber. Lad det småsimre i ca. 10 minutter. Det må endelig ikke koge for meget, kun danne meget små bobler.
Tilsæt de italienske kødboller og lad dem simre med i 5 minutters tid. Kom det sidste basilikum ned til dine kødboller med tomatsauce lige inden servering.
Næringsindhold
Italienske kødboller i tomatsauce
Mængde pr. portion
Kalorier
587
% Daglig værdi*
Fedt
44
g
68
%
Mættet fedt
13
g
81
%
Transfedt
2
g
Flerumættet fedt
5
g
Enkelumættet fedt
21
g
Kolesterol
138
mg
46
%
Natrium
2017
mg
88
%
Kalium
821
mg
23
%
Kulhydrater
18
g
6
%
Kostfibre
3
g
13
%
Sukker
10
g
11
%
Protein
30
g
60
%
Vitamin A
693
IU
14
%
Vitamin C
14
mg
17
%
Calcium
231
mg
23
%
Jern
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.