3dlkærnemælkhåndvarmt (du kan også bruge vand eller andre surmælksprodukter)
1æg
50ggær
2tsk.salt
1spsk.ahornsirupeller honning
2spsk.olivenolie
4mellemstoregulerøddergroftrevet
2håndfulde græskarkernerusaltede
300gmelmeltyper af forskellig slags, evt. groft speltmel, fuldkornssemmer og speltmel, fuldkornsdurum og italiensk tipo 00
100ghvedemelmåske lidt mere eller mindre
Lidtkaffetil pensling (eller sammepisket æg eller vand eller mælk)
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Lun kærnemælk i en gryde til det er håndvarmt, pas på at det ikke bliver for varmt.
Smuldr gær i en skål og tilsæt ahornsirup. Kom den lune kærnemælk ved og opløs gæren.
Tilsæt æg, gulerødder, salt, olie og græskarkerner - rør godt.
Tilsæt de 300 g forskellige meltyper og rør godt. Tilsæt så så meget hvedemel som skal bruges, for at dejen kan æltes blød og smidig, ælt den godt.
Kom dejen tilbage i skålen, dæk den til og lad den hæve et lunt sted i 1 time.
Slå dejen ned, form til store gulerodsboller og lad dem hæve i ½ time, tildækket og lunt.
Varm din ovn op til 225 °C, pensl med kaffe og bag i ca. 10-14 minutter - alt efter størrelse. Hvis du er i tvivl, så bank dem på bunden, lyder de hule er de gennembagte. Klik her og start det smarte minutur med indstillet bagetid.
Næringsindhold
Gulerodsboller
Mængde pr. portion
Kalorier
194
% Daglig værdi*
Fedt
2
g
3
%
Mættet fedt
1
g
6
%
Transfedt
0.003
g
Flerumættet fedt
0.4
g
Enkelumættet fedt
1
g
Kolesterol
20
mg
7
%
Natrium
522
mg
23
%
Kalium
205
mg
6
%
Kulhydrater
37
g
12
%
Kostfibre
2
g
8
%
Sukker
4
g
4
%
Protein
6
g
12
%
Vitamin A
4150
IU
83
%
Vitamin C
1
mg
1
%
Calcium
55
mg
6
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.