Bræk rugbrød i mindre stykker og kør det i en foodprocessor til det er findelt (det kan også rives på et rivejern). Tag brødet op og hak derefter hasselnødderne der skal i bundene, fint.
Kom æggeblommer i en skål sammen med rørsukker, og pisk det lyst og luftigt med en el-mikser.
Derefter tilsættes rugbrød, bagepulver, kartoffelmel, finthakkede hasselnødder og usødet kakao. Rør det sammen til alt er godt blandet.
Pisk hviderne helt stive og vend dem i, i små portioner. Det er vigtigt at de vendes i og IKKE røres i. Luften skal bevares, så bundene hæver og bliver luftige.
Kom bagepapir i bunden af springformen og smør siderne godt med smør.
Hæld dejen i formen og sæt den i ovnen. Bag den i ca. 35-45 minutter (husk ovne er forskellige, så bagetiden kan variere). Brug en tandstikker til at tjekke at den er gennembagt. Klik her og start det smarte minutur med indstillet bagetid på rugbrødslagkagen.
Tag ud og lad den afkøle lidt i formen, inden springformens ring fjernes og den afkøles helt - gerne til næste dag.
Når bunden er helt kold - eller næste dag - deles den i 2 eller 3 bunde.
Pisk fløde til flødeskum og hak chokolade og nødder.
Samling af brødtorte: Læg den nederste bund på et fad og smør den med et lag solbærsyltetøj, derefter et lag flødeskum og sådan forsættes der.
Slut af med at pynte din rugbrødslagkage med flødeskum, chokolade og nødder.
Næringsindhold
Rugbrødslagkage - sønderjysk brødtorte
Mængde pr. portion
Kalorier
564
% Daglig værdi*
Fedt
38
g
58
%
Mættet fedt
19
g
119
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
3
g
Enkelumættet fedt
14
g
Kolesterol
198
mg
66
%
Natrium
505
mg
22
%
Kalium
304
mg
9
%
Kulhydrater
48
g
16
%
Kostfibre
4
g
17
%
Sukker
31
g
34
%
Protein
11
g
22
%
Vitamin A
1154
IU
23
%
Vitamin C
3
mg
4
%
Calcium
101
mg
10
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.