Skyl perlebyg godt og kom dem i en gryde med de 4 dl vand og en lille smule grøntsagsbouillon og lidt salt.
Bring i kog og lad dem småkoge i 15 minutter. Hæld vandet fra og skyl dem hurtigt under koldt vand, de skal stadig være varme.
Skær porrer ud i stykker på ca. 15 cm., og kog dem i vand med lidt salt og grøntsagsbouillon. Kog dem til de er møre, 12-15 minutter. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af.
Imens perlebyg og porrer koger, blandes tomater, basilikum og løg.
Pisk ingredienserne til dressing til dine porrer a la Nicoise sammen og smag den til.
Hak de hårdkogte æg.
Kom perlebyg i bunden af et fad og dryp ca. halvdelen af dressingen over, vend det rundt og bred det ud.
Kom porrerne ovenpå, derefter tomat-blandingen og så de hakkede æg.
Dryp med resten af dressingen., og det er altså en lækker vegetar opskrift, hvor retten nu er klar til servering.
Næringsindhold
Vegetar opskrift: Porrer a la Nicoise
Mængde pr. portion
Kalorier
282
% Daglig værdi*
Fedt
14
g
22
%
Mættet fedt
2
g
13
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
4
g
Enkelumættet fedt
8
g
Kolesterol
82
mg
27
%
Natrium
887
mg
39
%
Kalium
567
mg
16
%
Kulhydrater
35
g
12
%
Kostfibre
6
g
25
%
Sukker
9
g
10
%
Protein
7
g
14
%
Vitamin A
2428
IU
49
%
Vitamin C
34
mg
41
%
Calcium
89
mg
9
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.