Skyl din and under koldt vand og tjek at al indmaden er taget ud - gem halsen.
3,5 kg and
Krydr den godt indvendigt med salt og friskkværnet peber.
salt og friskkværnet peber
Fyld dem med æbler, rosmarinkviste - gem et par stykker til at lægge ovenpå ænderne - skalotteløg, svesker og hvidløg. Luk din andesteg med tandstikkere.
Hæld vand i en bradepande og læg anden med brystet nedad i bradepanden, krydr oversiden godt med salt og friskkværnet peber.
5 dl vand
Forvarm ovnen til 130 °C varmluft og lad anden stege i 1 time. Klik her og start det smarte minutur med indstillet tid.
Tag bradepanden ud og tag anden op. Læg en rist over bradepanden og læg så din andesteg ovenpå risten med brystet opad.
Drys godt med salt, friskkværnet peber og læg de gemte rosmarinkviste på.
Sæt tilbage i ovnen og lad dem stege i endnu ca. 5 timer. Sådan laver du en rigtig langtidsstegt and. Brug en ske til at dryppe andestegen med stegeskyen af og til - dog ikke alt for ofte, for skindet skal også gerne blive sprødt.
Tag den færdigstegte and ud af ovnen, og lad den stå og trække lidt, inden den parteres og serveres - eller lægges i en bradepande, så anden kan opvarmes senere eller næste dag.
Næringsindhold
Andesteg - langtidsstegt and
Mængde pr. portion
Kalorier
1323
% Daglig værdi*
Fedt
38
g
58
%
Mættet fedt
11
g
69
%
Flerumættet fedt
5
g
Enkelumættet fedt
11
g
Kolesterol
674
mg
225
%
Natrium
1092
mg
47
%
Kalium
3070
mg
88
%
Kulhydrater
65
g
22
%
Kostfibre
8
g
33
%
Sukker
40
g
44
%
Protein
176
g
352
%
Vitamin A
1103
IU
22
%
Vitamin C
62
mg
75
%
Calcium
83
mg
8
%
Jern
41
mg
228
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.