Pisk derefter hvedemel i til en opbagning, og opbagningen må gerne blive lidt mørk - men uden at brænde på!
2 spsk. hvedemel
Pisk derefter sky, fond eller bouillon i. Gerne en stegesky fra tilberedning af kød, flæskesteg eller lignende. Og ellers kan du bruge en alm. fond eller bouillon. En kalvefond er ekstra god til brun sovs.
2 dl sky
Derefter piskes mælk i til ønsket konsistens opnås. Brun sauce skal hverken være for tynd eller for tyk.
2 dl mælk
Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber. Også gerne lidt gastrik, men det er ikke nødvendigt.
salt og friskkværnet peber, 2 spsk. gastrik
Lad sovsen småkoge i ca. 5. minutter for at fjerne melsmagen.
Farven på den brune sovs kan justeres til med lidt sovsekulør.
2 spsk. sovsekulør
Næringsindhold
Brun sovs - grundopskrift
Mængde pr. portion
Kalorier
99
% Daglig værdi*
Fedt
7
g
11
%
Mættet fedt
5
g
31
%
Transfedt
0.2
g
Flerumættet fedt
0.3
g
Enkelumættet fedt
2
g
Kolesterol
21
mg
7
%
Natrium
832
mg
36
%
Kalium
108
mg
3
%
Kulhydrater
5
g
2
%
Kostfibre
0.1
g
0
%
Sukker
2
g
2
%
Protein
3
g
6
%
Vitamin A
256
IU
5
%
Calcium
68
mg
7
%
Jern
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.