krydderurterblandede, hakket (eks. purløg, oregano, timian og rosmarin)
1citronfintrevet skal af ½ citron
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 185 °C varmluft.
Rør det bløde smør med krydderurter, presset hvidløg og fintrevet citronskal.
Bland kartofler, auberginer, rødløg, halvdelen af citronstykkerne og hvidløgsfed sammen i et pænt stort ovnfast fad.
Dryp med olivenolie og krydr med groft salt og friskkværnet peber, vend det hele godt rund så olien lægger sig om grønsagerne.
Skyl kyllingen under koldt vand og tjek at al indmaden er taget ud. Dup den tør med et helt rent viskestykke eller køkkenrulle.
Krydr kyllingen indeni med lidt salt og friskkværnet peber. Kom resten af citronstykkerne, timian, rosmarin og en klat af krydderurtesmørret ind i kyllingen.
Snør benene sammen, så fyldet ikke falder ud. Fordel resten af krydderurter smørret under kyllingens skind, ved forsigtigt at løsne skindet med fingrene.
Dryp kyllingen med en anelse olivenolie og gnid kyllingen godt ind i det, krydr bagefter med salt og friskkværnet peber.
Læg kyllingen ovenpå grønsagerne og stil din citronkylling i fad med kartofler i ovnen i ca. 1 time. Klik her for at bruge det smarte minutur med indstillet tid. Tjek at kyllingen er gennemstegt, inden den tages ud. Det gøres ved at stikke med en gaffel på det tykkeste sted ved låret, er kødsaften klar, så er kyllingen gennemstegt.
Næringsindhold
Citronkylling i fad med kartofler
Mængde pr. portion
Kalorier
704
% Daglig værdi*
Fedt
47
g
72
%
Mættet fedt
15
g
94
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
9
g
Enkelumættet fedt
20
g
Kolesterol
153
mg
51
%
Natrium
793
mg
34
%
Kalium
1209
mg
35
%
Kulhydrater
37
g
12
%
Kostfibre
8
g
33
%
Sukker
7
g
8
%
Protein
36
g
72
%
Vitamin A
718
IU
14
%
Vitamin C
43
mg
52
%
Calcium
93
mg
9
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.