4spsk.olivenolie2 spsk, til laks og 2 spsk. til stegning
salt og friskkværnet peber
2½dlmadlavningsflødeeller alm. fløde
0,5limesaft af ½ lime
citronpeber
2tsk.basilikumeller lidt tørret timian, basilikum og merian
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Bland lidt olivenolie med et fed presset hvidløg og saften af ½ lime.
Læg laks i et lille ovnfast fad beklædt med bagepapir, og dryp med olieblandingen, krydr med salt og citronpeber.
Sæt i en185 °C varm ovn i ca. 15 minutter, eller til den er netop gennembagt. Lad laksen køle lidt af.
Kog pasta i rigeligt med, godt saltet, vand til den er al dente. Hæld vandet fra.
Kom olivenolie på en pande og start med at svitse broccoli.
Efter 1-2 minutter tilsættes løg og hvidløg, lad det stege et minuts tid og tilsæt så peberfrugt. Lad også peberfrugten svitse i 1 minut og tilsæt champignon, som også steges i 1 minuts tid.
Så tilsættes stilken af asparges - gem hovederne lidt - og lad stilkene få ½ minut.
Tilsæt squash og aspargeshoveder og svits i ½ minut. Krydr med salt, friskkværnet peber og krydderier.
Hæld (madlavnings)fløde ved og varm det kort igennem, smag til.
Hæld den nykogte pasta ved, og vend det hele godt rundt.
Findel den ovnbagte laks og fordel det i saucen, vend din pasta med laks og grøntsager rundt.
Næringsindhold
Pasta med laks og grøntsager
Mængde pr. portion
Kalorier
974
% Daglig værdi*
Fedt
55
g
85
%
Mættet fedt
22
g
138
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
9
g
Enkelumættet fedt
21
g
Kolesterol
131
mg
44
%
Natrium
874
mg
38
%
Kalium
1549
mg
44
%
Kulhydrater
93
g
31
%
Kostfibre
9
g
38
%
Sukker
12
g
13
%
Protein
32
g
64
%
Vitamin A
15814
IU
316
%
Vitamin C
150
mg
182
%
Calcium
206
mg
21
%
Jern
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.