Skrub kartoflen og skær den først i skiver, ca. 1 cm. tykke og derefter i stave.
Pisk vand, salt og eddike sammen, kom kartoffelstavene i og lad dem stå i 20 minutter, så stivelsen trækkes ud af kartoflerne.
Tag kartoflerne op og skyl dem under koldt vand, dup dem helt tørre i et rent viskestykke.
Varm olie op i en gryde, gerne en tykbundet støbejernsgryde. Når det er godt varm (ca. 160 grader) - stik enden af en tændstik ned i, hvis det syder omkring den er olien varm.
Kom kartoffelstavene i ad to omgange (laver du til flere personer, så ad flere omgange) og steg i ca. 4-5 minutter, til kartoflerne er møre, men uden at de tager farve. Klik her og brug det smarte minutur.
Tag de stegte pommes frites op med en hulske og læg dem på køkkenrulle. Hertil kan de faktisk forberedes op til to dage før de skal bruges.
Når du er klar til at servere pommes frites varmes olien op igen, denne gang lidt højere varme (ca. 180 grader) - typisk med kogepladen på næsthøjeste trin - og steg nu kartoffelstavene gyldne og sprøde ad et par omgange. Igen, hvis du laver til flere personer, så ad flere omgange.
Steg kun små portioner kartoffelfritter ad gangen, for ellers falder oliens temperatur for meget. Steg i ca. 3-4 minutter, til de er tilpas gyldne, tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Næringsindhold
Hjemmelavede pommes frites
Mængde pr. portion
Kalorier
270
% Daglig værdi*
Fedt
25
g
38
%
Mættet fedt
2
g
13
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
7
g
Enkelumættet fedt
16
g
Natrium
3214
mg
140
%
Kalium
265
mg
8
%
Kulhydrater
11
g
4
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
0.5
g
1
%
Protein
1
g
2
%
Vitamin A
1
IU
0
%
Vitamin C
12
mg
15
%
Calcium
17
mg
2
%
Jern
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.