Vand og gær røres sammen i skålen til røremaskine, hvorefter det smeltede smør røres i sammen med yoghurt, æg, sukker og salt. Brug dejkrog.
Hvedemel tilsættes gradvist indtil dejen til dine naan har den rette konsistens, og æltes derefter i ca. 8 minutter ved middel hastighed.
Tag skålen af maskinen, læg et visketstykke over og lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. en time.
Spænd så dejen og del den i fire stykker, hver cejer ca. 200 gram. Hviler 20 minutter på køkkenbordet.
Varm ovnen op ved 250 °C varmluft. Ovnen skal være gennemvarm, og du kan med fordel bage dine naanbrød på bagesten eller bagestål, men det er ikke nødvendigt.
Læg bagepapir på bagepladen, og du kan bage to indiske naan ad gangen. Her trækkes dejen lidt aflang og dråbeformet, så dejen er ca. 1 cm. tyk.
Kom to naanbrød på bagepladen, pensl med lidt olie og dryp sesamfrø på.
Naan bages i ca. 9 minutter på næstnederste rille. Klik her og brug det smarte og automatiske minutur med bagetid.
Lad de færdigbagte indiske brød køle af på en rist, og bag så de to sidste brød på samme måde.
Næringsindhold
Indisk naan - naanbrød
Mængde pr. portion
Kalorier
642
% Daglig værdi*
Fedt
29
g
45
%
Mættet fedt
9
g
56
%
Transfedt
0.5
g
Flerumættet fedt
6
g
Enkelumættet fedt
13
g
Kolesterol
71
mg
24
%
Natrium
695
mg
30
%
Kalium
220
mg
6
%
Kulhydrater
81
g
27
%
Kostfibre
4
g
17
%
Sukker
2
g
2
%
Protein
14
g
28
%
Vitamin A
397
IU
8
%
Vitamin C
0.1
mg
0
%
Calcium
96
mg
10
%
Jern
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.