3dlmælkeller halvt mælk + halvt vand eller yoghurt/creme fraiche, fromage fraic eller lign.
½dlolivenolie
1æg
2håndfuldesolsikkekerner
1squashgroftrevet
3-4gulerøddergroftrevet
2dldurummel
400ghvedemelmere eller mindre efter behov
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Smuldr gær i en skål og drys med sukkeret.
Lun mælk til det er håndvarmt og kom det i skålen til gæren, som opløses i det lune væske.
Tilsæt olivenolie og æg, rør rundt.
Tilsæt revet squash, revet gulerod, solsikkekerner og salt - rør det godt rundt.
Tilsæt durummel og rør igen, så det bliver fordelt.
Hæld nu hvedemel i lidt efter lidt, til det kan hældes ud på bordet og æltes.
Ælt det godt, dejen til squashboller skal være blød og klistre lidt til fingrene, men ikke mere end at det er til at arbejde med. Melmængden kan svinge fra gang til gang, så du må prøve dig frem!
Form til en kugle, som i en stor skål, dæk det til og lad det hæve i 1 time - et lunt sted.
Tag dejen ud og slå luften ud af den. Form til squashboller - store eller små efter behag, mine er altid ret store - sæt på bageplade, dæk til og lad dem igen hæve i 1 time et lunt sted.
Tænd din ovn på 225 °C almindelig over- og undervarme.
Pensl med mælk, bag dine boller med squash ved 225 ved almindelig varm (ikke varmluft) i ca. 12 minutter. Bunden skal være gylden og de skal lyde lidt hule når de bankes under bunden. Klik her og sæt et minutur med den præcise bagetid.
Næringsindhold
Squashboller
Mængde pr. portion
Kalorier
277
% Daglig værdi*
Fedt
6
g
9
%
Mættet fedt
1
g
6
%
Transfedt
0.02
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
3
g
Kolesterol
17
mg
6
%
Natrium
418
mg
18
%
Kalium
445
mg
13
%
Kulhydrater
49
g
16
%
Kostfibre
3
g
13
%
Sukker
4
g
4
%
Protein
8
g
16
%
Vitamin A
9252
IU
185
%
Vitamin C
14
mg
17
%
Calcium
80
mg
8
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.