Blomkål koges til de er møre, men stadig gerne med lidt bid i - sådan foretrækker jeg det i hvert fald til maskeret blomkål. Afkøles helt.
Creme fraiche røres sammen med lidt mayonnaise (bare lige for at runde smagen lidt), salt, friskkværnet peber og lidt karry. Kan også smages til med lidt sukker, der tager lidt af syrligheden.
Tomater og æg skæres i både. Brug mængde som du synes.
Blomkål lægges på et fad og pyntes med lidt af dressingen, æg, tomater, rejer og evt. lidt grønt - jeg brugte dild.
Resten af dressingen serveres til - der kan evt. også serveres lidt flere rejer til hvis man synes.
Næringsindhold
Maskeret blomkål
Mængde pr. portion
Kalorier
269
% Daglig værdi*
Fedt
15
g
23
%
Mættet fedt
7
g
44
%
Transfedt
0.03
g
Flerumættet fedt
3
g
Enkelumættet fedt
2
g
Kolesterol
226
mg
75
%
Natrium
827
mg
36
%
Kalium
942
mg
27
%
Kulhydrater
17
g
6
%
Kostfibre
5
g
21
%
Sukker
8
g
9
%
Protein
19
g
38
%
Vitamin A
757
IU
15
%
Vitamin C
110
mg
133
%
Calcium
104
mg
10
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.