1dåsecherrytomaterskåret i tern (eller skold nogle friske, flå dem og skær dem i tern)
1spsk.kapers
0,5citronsaft af ½ økologisk citron
1håndfuldbasilikumhakket
Sauce
2dlfløde
1dlhvidvin
1dlgrøntsagsbouillonjeg brugte vand og Herbamare
0,5citronsaft af ½ citron
salt og friskkværnet peber
Marinerede tigerrejer
1pakketigerrejerrå, optøet
5storebasilikumbladehakket
1fedhvidløgpresset, brug et stort fed eller to små
2spsk.olivenolie
Desuden
Lidtbasilikumhakket
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Pil skallerne af tigerrejerne, skær dem op i ryggen og fjern den sorte tarm (hvis det ikke er gjort).
Kom dem i en skål og bland med olivenolie, hvidløg og basilikum.
Sæt det på køl i 1-3 timer.
Sæt en stor gryde over med vand til den friske pasta. Når det koger tilsættes godt med salt.
Hæld hvidvin i en anden gryde og lad det koge ind til ca. det halve. Tilsæt grøntsagsbouillon og piskefløde, lad det koge ind til det bliver tykkere og cremet. Der skal være ca. 1 ¼ dl tilbage.
Tag det af varmen og tilsæt citronsaft, smag til med salt og friskkværnet peber.
Bland tomater, kapers, citronskal og basilikum.
Varm en pande op og hæld de marinerede tigerrejer på, bred dem ud, så de ikke ligger ovenpå hinanden. Drys med salt og friskkværnet peber. Vend dem, når de begynder at blive lyserøde.
Steg dem på den anden side, til den også får farve. Det tager ca. 1½-2 minutter i alt.
Giv dem endelig ikke for meget, for så bliver de kedelige.
Kog pasta, ca. 1½ minut mindre end der står på emballagen. Hæld vandet fra og og bland det med saucen og tomat-blandingen.
Stil det over varmen igen og varm det godt igennem, i et minuts tid.
Næringsindhold
Pasta med citronsauce og marinerede tigerrejer
Mængde pr. portion
Kalorier
645
% Daglig værdi*
Fedt
52
g
80
%
Mættet fedt
24
g
150
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
6
g
Enkelumættet fedt
18
g
Kolesterol
239
mg
80
%
Natrium
2676
mg
116
%
Kalium
908
mg
26
%
Kulhydrater
22
g
7
%
Kostfibre
4
g
17
%
Sukker
12
g
13
%
Protein
20
g
40
%
Vitamin A
3164
IU
63
%
Vitamin C
49
mg
59
%
Calcium
178
mg
18
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.