Beklæd en lille bradepande/ovnfast fad eller springform med bagepapir.
Tag to røreskåle frem og del de fire æg i blommer og hvider, hvider i den ene skål og blommer i den anden.
Pisk æggehviderne helt stive med en el-mikser.
Tag en tredje skål frem og bland mel, bagepulver og sukker sammen i den.
Smelt smørret ved lav varme og pisk det i æggeblommerne sammen med fintrevet citronskal.
Hæld æggeblomme-massen i skålen med de tørre ingredienser.
Tilsæt ⅓ af de stiftpiskede æggehvider og rør med en ske til det bliver en jævn dej.
Vend FORSIGTIGT resten af de stiftpiskede æggehvider, uden at slå luften ud af dem (de behøver ikke at være helt rørt ud).
Hæld dejen i den valgte bageform.
Skær ferskner i både og læg dem i et jævnt lag ovenpå dejen.
Bag din peachmelba bradepandekage i 30-40 minutter til den er gyldenbrun. Bemærk, at bagetiden er vejledende, og det kan være kagen er færdigbagt lidt før.
Næringsindhold
Peachmelba bradepandekage
Mængde pr. portion
Kalorier
431
% Daglig værdi*
Fedt
20
g
31
%
Mættet fedt
12
g
75
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
6
g
Kolesterol
154
mg
51
%
Natrium
370
mg
16
%
Kalium
200
mg
6
%
Kulhydrater
57
g
19
%
Kostfibre
3
g
13
%
Sukker
34
g
38
%
Protein
8
g
16
%
Vitamin A
965
IU
19
%
Vitamin C
11
mg
13
%
Calcium
36
mg
4
%
Jern
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.