Tilsæt derefter de øvrige ingredienser, og rør sammen til en let og luftig frikadellefars. Der skal muligvis tilsættes lidt mere vand. Fars til frikadeller skal ikke være hverken for tyk eller tynd i konsistensen, men let og luftig.
Stil frikadellefarsen på køl i 30 minutter.
Du kan enten lave dine frikadeller på grillen - eller stege på en pande. Begge dele er godt. Til grillen bruger du en stegeplade eller en pande, og her grilles frikadellerne ved direkte varme.
Steg frikadellerne i smør og olie, hvor de skal have ca. 5-6 minutter på hver side. Stegetiden afhænger af tykkelsen på dine frikadeller med havregryn - og varmen i din grill.
Næringsindhold
Opskrift på grillede frikadeller med havregryn
Mængde pr. portion
Kalorier
155
% Daglig værdi*
Fedt
9
g
14
%
Mættet fedt
3
g
19
%
Transfedt
0.001
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
4
g
Kolesterol
37
mg
12
%
Natrium
257
mg
11
%
Kalium
173
mg
5
%
Kulhydrater
11
g
4
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
1
g
1
%
Protein
8
g
16
%
Vitamin A
40
IU
1
%
Vitamin C
0.3
mg
0
%
Calcium
31
mg
3
%
Jern
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.