Kom lunkent vand i en skål sammen med gær, og rør gæren ud i vandet.
Kom italiensk hvedemel i, og rør det sammen. Brug bare en grydeske til det. Rør det godt sammen.
Tilsæt olivenolie og salt, og rør nu din focacciadej færdig. Samlet skal dejen blot røres et par minutter, så det er faktisk meget nemt. Konsistensen er til den lidt tynde side, men sådan skal dejen til det italienske focaccia brød være.
Smør en form med olivenolie, og fordel dejen i formen. Du kan også beklæde formen med bagepapir.
Dejen hæver nu 45 minutter på køkkenbordet, og du skal ikke dække den til.
Tænd din ovn på 225 grader varmluft.
Fordel tre spiseskefulde olie på dejen sammen med flagesalt og rosmarin. Tryk det let ned i dejen med fingrene.
Bag dit focacciabrød i ovnen i ca. 20 minutter, måske er par minutter mere. Så enkelt er det.
Næringsindhold
Italiensk focaccia brød
Mængde pr. portion
Kalorier
475
% Daglig værdi*
Fedt
20
g
31
%
Mættet fedt
2
g
13
%
Transfedt
0.1
g
Flerumættet fedt
6
g
Enkelumættet fedt
12
g
Natrium
1944
mg
85
%
Kalium
121
mg
3
%
Kulhydrater
65
g
22
%
Kostfibre
3
g
13
%
Sukker
0.2
g
0
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin A
21
IU
0
%
Vitamin C
0.4
mg
0
%
Calcium
25
mg
3
%
Jern
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.