Blødgør først smør. En nem metode er, at give det kort tid i mikrobølgeovnen. Smørret skal være blødt, men det må ikke smelte.
Kom det i en skål, og rør det sammen med sukker, så sukkeret er opløst.
Rør derefter æggene i et ad gangen.
Hvedemel blandes med vaniljesukker og bagepulver, og kommes i en sigte. Sigt det derefter gradvist i dejen mens du rører rundt.
Til sidst kommer du skallen fra en økologisk citron i, og rører igen dejen godt igennem.
Smør en form og kom sandkagedejen i. Brug en form på ca. 1,3 liter.
Din sandkage bages nu i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft, hvor den skal have cirka en time. Stik i den med en kødnål for at mærke om den er færdigbagt.
Næringsindhold
Lækker sandkage
Mængde pr. portion
Kalorier
661
% Daglig værdi*
Fedt
37
g
57
%
Mættet fedt
22
g
138
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
10
g
Kolesterol
199
mg
66
%
Natrium
493
mg
21
%
Kalium
96
mg
3
%
Kulhydrater
76
g
25
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
43
g
48
%
Protein
9
g
18
%
Vitamin A
1208
IU
24
%
Vitamin C
3
mg
4
%
Calcium
36
mg
4
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.