Margarine smeltes og væsken tilsættes. Gæren udrøres i den varme væske, sammen med salt og sukker.
Noget af hvedemelet tilsættes og dejen æltes godt, mel tilsættes efter behov indtil konsistensen er passende (den skal klæbe let til hænder og bord). Dejen til franskbrød kan også æltes på røremaskine.
Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
Slå luften ud af dejen og form 1 franskbrød. Hæver igen 30 minutter.
Pensl dejen med vand eller mælk.
Rids dejen på tværs. Gammeldags franskbrød bages 30-40 minutter ved 200 °C varmluft eller 220 °C almindelig over- og undervarme.
Lad det nybagte brød køle af på en rist.
Næringsindhold
Lækkert gammeldags franskbrød - nem opskrift
Mængde pr. portion
Kalorier
2041
% Daglig værdi*
Fedt
26
g
40
%
Mættet fedt
5
g
31
%
Flerumættet fedt
7
g
Enkelumættet fedt
11
g
Natrium
2594
mg
113
%
Kalium
696
mg
20
%
Kulhydrater
390
g
130
%
Kostfibre
16
g
67
%
Sukker
5
g
6
%
Protein
54
g
108
%
Vitamin A
894
IU
18
%
Vitamin C
0.1
mg
0
%
Calcium
98
mg
10
%
Jern
24
mg
133
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.