Tomatkrydderi fra Camilla Plumeller brug hvad du har, f. eks. lidt chili
½spsk.urtebouillonjeg sværger til Herbamare, men brug hvad du har lyst til
7dlvand
2spsk.mascarpone
2håndfuldesuppehorn
Basilikumolie
1håndfuldbasilikumblade
¾dlolivenolie
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Kom tomater, olie, sukker, timian, hvidløg, salt og balsamico i et ovnfast fad. Vend det godt rundt og sæt i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ½ time. Tag ud og fjern timiankviste og hvidløgsskallerne.
Varm lidt olie op i en gryde og steg rødløg ved middelvarme til de begynder at karamellisere, tilsæt gulerødder og peberfrugt og lad det stege med i et par minutter. Rør i det af og til. Krydr med urtesalt og tomatkrydderi.
Hæld de bagte tomater med væde ned i og lad det simre i et par minutter.
Tilsæt vand og bouillon, bring i kog, læg låg på og lad din tomatsuppe småkoge i ½ times tid.
Tilsæt mascarpone og blend med en stavblender, til det bliver en glat tomatsuppe - eller så glat som du nu ønsker den.
Sæt den tilbage på varmen, kom suppehorn i og lad det småkoge i ca. 5 minutter. Smag suppen til.
Blend basilikum og olie sammen med en stavblender. Server tomatsuppen med basilikumolie og brød.