Pisk smør, sukker og æggeblommer luftigt og tykt med en elpisker.
Bland hvedemel og bagepulver sammen og rør det i med en dejskraber skiftevis med kaffefløden.
Hæld dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir eller smurt. Evt. en alm. alubakke.
Pisk æggehvider helt stive og kom sukkeret i lidt efter lidt, til det bliver til marengs. Tilsæt vaniljekorn og pisk til kornene er godt fordelt i marengsen.
Fordel marengsmassen over dejen og sæt formen i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.
Tjek den, ovne varmer forskelligt og bagetider er forskellige! Lad kagen afkøle helt. Det er vigtigt når du bager Gunvor kage.
Pisk fløden stiv og vend vaniljesukker og creme fraiche i. Vend godt rundt, til creme fraichen er helt fordelt i den piskede flødeskum.
Fordel massen over den helt kolde kage (lige inden servering), vurder selv hvor meget - eller hvor lidt du vil have på.
Pynt med frugt i skiver og server straks den lækre Gunvor kage.
Næringsindhold
Gunvor kage
Mængde pr. portion
Kalorier
588
% Daglig værdi*
Fedt
40
g
62
%
Mættet fedt
26
g
163
%
Transfedt
1
g
Flerumættet fedt
2
g
Enkelumættet fedt
9
g
Kolesterol
105
mg
35
%
Natrium
456
mg
20
%
Kalium
111
mg
3
%
Kulhydrater
55
g
18
%
Kostfibre
1
g
4
%
Sukker
45
g
50
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
1270
IU
25
%
Vitamin C
8
mg
10
%
Calcium
44
mg
4
%
Jern
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.