2-3bagekartofleralt efter størrelse, skåret i mindre stykker
½.¾dlmælk
1spsk.smør
1æggeblomme
salt og friskkværnet peberfriskkværnet peber
muskatnødrevet, efter smag
Desuden
1bdt.grønne asparges
150gchampignonskåret i skiver
150grejerstore grønlandske rejer fra frost, optøet og afdryppet
1bdt.dildfinthakket
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Kom hvidvin og bouillon i en gryde, lad det koge ind til det halve.
Kom laksefileterne til din laks Walewska i et ovnfast fad og hæld den indkogte væske ved. Krydr med salt og citronpeber.
Sæt i en 175 grader varm ovn (varmluft) i 10 minutter. Tag ud af ovnen.
Kom kartoflerne i en gryde, kog til de er godt møre og mos dem så. Rør det sammen med æggeblomme, smør og mælk. Smag til med salt, friskkværnet peber og muskatnød. Det skal have en ret tyk konsistens, men alligvel så det kan presses igennem en tylle. Rør i det, til det er helt glat og lad det så afkøle lidt inden det komme i en sprøjtepose med en stor tylle.
Smør et ovnfast fad og tryk kartoffelmosen ud i "rosetter" hele vejen langs kanten.
Sæt i en 250 grader varm ovn i ca. 5-7 minutter, bare til det lige begynder at få lidt farve. Tag ud af ovnen.
Smelt smørret og pisk melet i. Tilsæt mælken lidt efter lidt og lad det koge op mellem hver gang. Det skal blive en godt, tyk sovs. Pisk hele tiden. Lad det småkoge et par minutter, så melsmagen koges væk, blive ved med at piske.
Tag af varmen og rør parmesan, smør og æggeblomme i. Smag til salt, hvid peber og citronsaft.
Læg den stegte fisk i midten i fadet med kartoffelmosen. Hæld sovsen over og sæt i ovnen igen, ca. 7-10 minutter, til kartofler og sovs bliver gylden.
Imens koges grønne asparges ganske kort i letsaltet vand, vandet hældes fra og de skæres i mindre stykker.
Champignon svitses i lidt smør på en pande og krydres med salt og friskkværnet peber. Steg dem, til de bliver gyldne.
Når retten er gylden, tages fadet med din laks Walewska ud af oven og det pyntes med asparges, champignon og rejer.
Næringsindhold
Laks Walewska
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.