1svinemørbradafpudset og skåret i 2 cm. tykke bøffer
1løgskåret i tynde skiver
3fedhvidløgknust og finthakket
400gportobello svampeelller champignon, skåret i grove stykker
smørtil stegning
2½dlhvidvintør
2½dlvand+ 1½ tsk. grøntsagsbouillon, jeg bruger Herbamare
2½dlpiskefløde
Holder skærmen tændt mens du laver mad
[the_ad id="1610"]
Sådan gør du
Smelt lidt smør på en pande ved middelvarme og steg løg til de bliver bløde og gyldne, tilsæt hvidløg og lad dem stege med i et par minutter under omrøring. Hæld løgene over på en tallerken.
Kom lidt mere smør på panden og steg svampene, krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Steg til svampene får farve og væden fra dem er fordampet, hæld dem over til løgene. Portobello svampe kan udskiftes med champignon.
Kom igen lidt smør på panden og brun mørbradbøffer på alle sider, krydr med salt og friskkværnet peber.
Kom mørbradbøfferne i et ovnfast fad og fordel løg og svampe over dem.
Sæt panden tilbage på varmen og hæld hvidvin på og lad det koge lidt ind, inden vand, Herbamare og fløde tilsættes. Bring i kog og smag til med salt og friskkværnet peber.
Hæld saucen over dine mørbradbøffer med svampe og sæt i en 175 grader varm ovn (varmluft) i 12 minutter.
Næringsindhold
Mørbradbøffer i fad
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.