Tag lidt af mælken fra og kom Maizena i. Ryst det i en meljævner - eller rør det ud. Æggeblommer, sukker, vaniliekorn og mælk kommes i en gryde og koger langsomt op - RØR HELE TIDEN.
Tilsæt maizena-blandingen lidt efter lidt, til en passende konsistens.
Kog igennem et par minutter og HUSK nu: RØR HELE TIDEN!!!
Remonce
Smør, sukker og kanel blandes til en masse.
Dej til kanelstang
Gæren opløses i vand. Sukker, salt, kardemomme og æg tilsættes. Mel og smør tilsættes og der æltes til dejen er blank og smidig. Hæver et lunt sted i 30 minutter.
Dejen deles i 3 stykker. De rulles aflange i bradepandens længde og ca. 12 cm. brede. Fordel først ⅓ af remoncen og så ⅓ af cremen - ikke helt ud til kanten.
Rul dejen til en stang på den lange led. Læg dem op på bradenpanden og forsæt med de 2 andre dejstykker.
Klip snit i dejen, næsten hele vejen igennem, og læg dem skiftevis til den ene og den anden side.
Pensl dine kanelstænger med æg og drys med hakkede hasselnødder eller mander.
Lad kanelstængerne hvile i 45 minutter. Inden de skal i ovnen kan de drysses med perlesukker.
Kanelstang bages ved 210 grader i ca. 15-17 minutter.