Blancher de små kartoffeltern i kogende, letsaltet vand i ca. 3 minutter. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe af.
Kom bacontern på en pande og lad dem stege ved middelvarme, så mest mulig fedt smelter fra og de bliver sprøde og gyldne.
Kom dem på fedtsugende papir og derefter hældes de over i en smurt tærte-/springform, som du bruger til at samle din bacontærte i.
Lad baconfedtet blive på panden, kom porrer på og lad dem svitse et par minutter under omrøring, krydr med salt og friskkværnet peber.
Tilsæt de afdryppede kartofler og lad dem stege med et par minutter, rør i dem af og til.
Tilsæt så hvidløg og timian, krydr med salt og friskkværnet peber og lad det stege i endnu et par minutter.
Hæld hele blandingen over i formen til det ristede bacon.
Pisk æg sammen med fløde, ost, salt og friskkværnet peber.
Hæld det over kartoffelblandingen. Løft op i blandingen, så du er helt sikker på at det er godt fordelt.
Rul tærtedejen ud, så den er lidt større end formen. Prik den godt med en gaffel og læg den så over kartoffelblandingen som et låg. Pak den overskydende tærtedej ned omkring fyldet. Du kan også bruge butterdej til din bacontærte.
Sæt bacontærten i en 200 grader varm ovn - ikke varmluft - i 20-25 minutter, til den er gylden.
Næringsindhold
Lækker bacontærte
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.