Kom ingredienserne til dejen til dine pitabrød i skålen til røremaskine, og ælt dejen godt igennem. Kan også æltes i hånden.
Lad derefter pitadejen hæve tildækket et lunt sted i en time.
Drys lidt hvedemel på køkkenbordet og kom dejen ud på bordet.
Tril dejen til en pølse og del den i 10 stykker. Tril hver stykke dej til en glat kugle og rul dem ud med en kagerulle til runde dejcirkler ca. 6-7 cm, i diameter.
Drys lidt mel på et bageplade eller køkkenbord og læg dejpladerne der. Dæk dem til med et fugtigt viskestykke. Lad dem hæve i 45 minutter.
Varm ovnen op til 260 grader (varmluft).
Læg bagepapir på ovnens bagerist og læg så 3-4 pitabrød på.
Sæt dem i ovnen, i midten, og bag dine pita i 4-5 minutter til de hæver op og begynder at tage farve.
Hæld dem ud på køkkenbordet og dæk dem til med et fugtigt viskestykke, så de bliver bløde og afkølede.
Næringsindhold
Nemme pitabrød
Mængde pr. portion
Kalorier
234
% Daglig værdi*
Fedt
2
g
3
%
Mættet fedt
0.3
g
2
%
Transfedt
0.01
g
Flerumættet fedt
1
g
Enkelumættet fedt
1
g
Natrium
236
mg
10
%
Kalium
146
mg
4
%
Kulhydrater
46
g
15
%
Kostfibre
2
g
8
%
Sukker
1
g
1
%
Protein
8
g
16
%
Vitamin C
0.01
mg
0
%
Calcium
14
mg
1
%
Jern
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.