Skræl eller skrub kartoflerne, alt efter hvad du kan lide.
Skær dem i tynde skiver. Jeg kan personligt godt lide, at kartoffelchips er lidt tykke i det, men hvis du vil have dem helt tynde, så er det nok nemmest at bruge et mandolinjern.
Tag en tallerken der kan tåle at gå i mikroovn og spray - eller pensl - olie på.
Læg kartoflerne i et lag, de må ikke lægge ovenpå hinanden.
Sæt i mikroovn og start med at give 3-3½ minut, kig til kartoflerne og se om de begynder at tage lidt farve i kanterne. Hvis ikke, så giv dem endnu 1-1½ minuts tid.
Når de får en lille smule farve i kanterne, tages de ud og vendes, sæt i mikroovnen igen i 1-1½ minut.
Tjek dem og se om de har fået farve ellers giv dem endnu ½-1 minut.
Tag dem ud og læg dine chips over på en bageplade med bagepapir eller en tallerken og drys med salt, lidt eller meget alt efter hvad du foretrækker.
De nemme kartoffelchips bliver sprøde mens de ligger og køler af. Forsæt med resten af kartoflerne på samme måde og server dem, når de er helt kolde.
Næringsindhold
Sprøde kartoffelchips i mikroovn
Mængde pr. portion
Kalorier
110
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.